Alla inlägg under januari 2013
En god och billig middag blev det idag!
Dela kycklingfiléer på längden, stek i smör och pensla sedan på Bull´s Eye Hickory sås, salta och peppra, häll på lite vatten och låt skjuda under lock i ett par minuter, servera med couscous och en sås gjord på en burk stark tacosås som jag mixade ihop med creme fraiche, värm såsen och tillsätt lite extra chili om mer hetta önska.
En isbergssallad med majs och fetaost samt en god vinegrett passar bra ihop.
Idag är det Tulpanens dag, jag gillar egentligen inte det här med olika dagar men vem kan väl inte gilla tulpaner, en av de vackte blommor jag vet.
Så gör någon glad (varför inte dig själv) och köp en bukett idag!
Jo, om ditt barn går på dagis så är risken stor att det är en portion helfabrikat, med massor av salt, socker och E ämnen. Trodde faktiskt att stoltheten var lite större hos personalen i köket för det går att laga god näringsriktig bra och prisvärd mat. Med alla debatter ang skolmaten så kan jag bara häpna att det är nu nere på dagisnivå.
Det finns ju till och med de familjer som INTE lagar mat hemma på kvällarna utan nöjer mig med att ta en macka och en tallrik fil, ofta har föräldrarna ätit gott ute på lunchrestaurang och barnen har ju fått en tallrik helfabrikat.
Det är så jag skäms hur det har blivit!
************
ugnsbakad baconlindad torskfilé med potatispure,
skirat smör med pepparrot och kapris,
och en liten sallad med ruccola, isberg och rödbetor
**************
En dag som denna är jag tacksamt att ha tak över huvudet och mat på bordet!
Snön fullkommligt vräker ner över ön och vinden ligger på för fullt. Det snöar från alla håll och kanter.
Lite levande ljus, en god middag bestående av fetasotfyllda färsbiffar med potatisgratäng och sallad blir det ikväll, det blir bra.
Får önska er alla en skön fredag.
Detta lagade jag igår och det blev riktigt gott, så har du lite karre i frysen så är det dax att ta upp den nu.
Jag hade tre skivor karre som jag skar i tunna skivor och sedan kryddade jag på med chili, oregano, timjan, viltlök, spiskummin, koriander, paprikapulver och salt/peppar, köttet lät jag sedan stå och dra åt sig kryddorna i två timmar.
Men har du kort om tid så kan du säkert krydda på under stekningen istället.
Fräs sedan på köttet i en het panna, servera med sallad, tomat, gurka, rödlök, fetaost och lite goda pommes om så önskas. En kall sås gjorde jag även till på gräddfil och harissa, gott både till liten och stor!
Shit, vem var det där???
Jag är ju inte den som brukar använda en massa produkter i ansktet men lyxade till det nu på rean och köpte mig en ögonkräm som jag förmodar att man ska ha runt ögonen under natten och på morgonen ska jag se en kvinna fräsch som en nyponros i spegeln. Men så var icket fallet, jag måste nog ha gjort något fel för den där nyponrosen liknar mer ett torrt russin, bekant på något sätt men som sagt inte riktigt jag.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
|||
14 | 15 | 16 |
17 | 18 |
19 | 20 | |||
21 |
22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
|||
28 |
29 | 30 | 31 |
||||||
|