Direktlänk till inlägg 25 december 2011
2. Vispa äggvitorna 4st med en nypa salt till en fast smet. Vispa i sockret 2,5 dl, en tredjedel i taget, tills marängsmeten är hård och blank. Vänd försiktigt ned maizena 2 tsk, vinäger 1 tsk och vaniljsocker 0,5 tsk.
3. Bred ut smeten i rundeln på bakplåtspapperet och jämna till ytan och kanterna. Sätt in plåten i ugnen och sänk värmen till 150 grader. Grädda i 1 timme och en kvart, 75 minuter. Stäng av ugnsvärmen och lämna pavlovan att svalna i ugnen
4. Stjälp upp den, med botten upp, på ett fat, lägg på grädden och skeda ur innehållet i passionsfrukterna över alltihop
Man kan även göra göra dessa som små portionstårtor!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
||||||
5 |
6 | 7 |
8 |
9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | ||||
|