rocotopeppers

Alla inlägg under maj 2010

Av Mita - 4 maj 2010 06:35

Imorse fick jag väcka sonen för absolut sista gången som fjortonårig, det är ju vemodigt för böveln! Och det är två år sedan jag började blogga, det trodde jag inte om mig att jag skulle dela med mig på detta sätt av min vardag!

Jag har försökt att hålla en god ton men ibland har även jag skrivit direkt ur hjärtat, men visst har jag blivit begränsad då jag ej har en anonym blogg, vilket jag inte skulle vilja ha heller.

Natten och morgonen har varit god, kan man vakna på ett bättre sätt än till solstrålar och fågelsång?

Tack alla ni som följt mig och gett mig kommentarer som gör att det fortfarande är lika roligt att blogga, hoppas ni får en fin dag, med eller utan blommande tulpaner!

  


Av Mita - 3 maj 2010 22:43

Nu gnäggar sängen efter mig, jag hoppas på en hel natts skön sömn och laddar för morgondagen!

Hoppas även att solen vill visa sig lite mer imorgon och ge mig energi.

Sov gott och dröm sött.............


Av Mita - 3 maj 2010 18:15

Jag brukar ju inte skriva om mitt jobb men måste bara få spy lite galla, vi har nu varit utan chef i fyra månader och vi har ingen aning om när någon ny ska bli tillsatt. Vi har i och försig en Regionschef som ska aggera chef, men om ett ledarskap ska bestå av sex timmars närvaro hos oss på fyra månader så kan vi lika väl vara utan. Visst vi är vuxna människor med egen kraft och vilja men ibland behövs det en liten spark, ett peppande ord eller bara en klapp på axeln.

Men just ja, jag glömde ju, han kommunicerar ju med oss via mail men då bara envägskommunikation, eller kanske inte bara envägs, jag fick ju ett svar efter åtta dagar sist. Det är ju nästan så man undrar vem som knullar vem för hur i helvete kan man sköta sitt jobb på detta sätt? Eller vad är det som händer!

Av Mita - 3 maj 2010 17:41

Grillad färsk grön sparris med löjromscreme vore vansinnigt gott men nu har jag varken sparris eller löjrom och jag tänker inte gå ut mer i detta kalla och blåsiga väder så det får bli ugnsbakad falukorv på en bädd av paprika, lök,chili och tomater och hemlagat potatismos istället!

Så de så!

Av Mita - 2 maj 2010 16:39

Nu har vi varit henna hos syster i hennes stuga här på ön och mumsat surströmming, vi äter den på hårt tunnbröd, kokt potatis, creme fraiche, gräslök, rödlök och finhackade tomater.

Vi hade tre burkar och den som var bäst var Kallax med utgående datum 2008, på god andra plats kom Röda Ulven med utgående datum 2009 och på tredjeplats Kallax med utgående datum 2010, alltså den som var godast skulle säkert flera inte ens våga smaka på då bäst före var för två år sedan.

  

Av Mita - 2 maj 2010 13:12

Vilket strålande väder, solen gassar och jag sitter ute i shorts och linne med en spännande bok, Djävulsstjärnan av Jo Nesbo.
Ser att även förra året detta datum var det kanonväder!
  

Av Mita - 1 maj 2010 22:28

I kväll så GRILLADE vi entrecôte och åt en god sallad med feta, coctailtomater, calamateoliver, avocado och rödlök. Två dressingar, s:ce Bearnaise och Café de Paris smör. JÄTTEGOTT!!

Jag har egentligen inte förstått detta med att "grilla", att snabbt tillaga en köttbit på gödande kol i några minuter istället för att göra ett långkok där dofterna sprider sig i hela huset, där du kan doppa ner skeden och provsmaka var tionde minut. Det är matlagning som tilltalar mig tusen gånger mer än att GRILLA.

Frågande en vän igår vad de skulle äta och fick till svar, vi ska  GRILLA, okej tänke jag GRILLA vadå?

Tänk om någon frågar mig vad vi ska äta och jag svarar vi ska tillaga maten på spisen!!!

Jag skiter i tillagningssättet, det är väl ändå råvarorna som räknas, eller?

Är det godare att grilla en Hot Dog än att ge sitt hjärta till ett långkok med en Bouef Buorgignon?

Av Mita - 1 maj 2010 14:42

För mig är det en lyx att bara kunna åka iväg till en av de vackraste platser som finns enligt mig på denna ö, det vackra Alvaret!

Alvaret förknippas ofta med bara kalkhällar och torra marker, men här möts man av en mängd olika naturtyper. Från de torra och nästan kala hällmarkerna är det sällan långt till grunda alvarsjöar och praktfulla orkidéängar.

Vi hittade endast en art idag som blommade men det var massor på gång så i nästa vecka om vädret håller i sig så är det nog dags.

Tror det är Sankt Pers Nycklar

 

        

Presentation

Senaste inläggen

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!


Ovido - Quiz & Flashcards