Direktlänk till inlägg 14 juni 2009
En stålande morgon att vakna upp till då solen visar sin fina sida, väntar på att brödbutiken ska öppna så att vi får färska frallor till frukost.
Ska dela med mig av gårdagens middag i form av ett recept, måtten är ca då jag inte har full koll utan lagar på känsla och smak.
Bryn en klyftad stor lök, en delad purjo och tre vitlöksklyftor, en habbis, tillsätt fyra msk Vindaloo, tre msk spiskummin,lite kanel och svartpeppar, häll på en dl vatten, koka upp.
Häll sedan allt i en mixer och kör till en slät kryddpasta.
Dela den hela kycklingen från Guldfågel =) i minder bitar, bryn sedan i pannan så att det bli en fin yta.
Koka upp ett par dl vatten, lägg i kycklingen, koka upp och skumma av, blanda i kryddpastan och tillsätt en burk krossad tomat och ett par kapslar kardemumma, låt koka i ca 50 minuter på svag värme.
Skiva ca 15 champinjoner och stek på i fettet som blev över efter kycklingen, blanda sedan i det i grytan och tillsätt en burk majskorn.
Låt koka i 20 minuter, häll på två dl cocosgrädde och smaka av.
(Jag fick tillsätta lite honung igår för majsen var inte tilräckligt söt)
Koka Basmati, värm Naanbröd, ät och njut...........mat för själen......
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|