rocotopeppers

Alla inlägg under april 2009

Av Mita - 25 april 2009 12:04

gräset men får inte igång fanstyget, ringde Mannen  och frågade hur jag skulle göra och han sa använd startgasen som står i garaget.

Okej men var ska jag spraya det då?

På snöret jag drar i eller?

Fattar inte så jag får väl vänta tills att han kommer hem från butiken.

Av Mita - 25 april 2009 11:43

mina fötter i Kalmarsund och det var svinkallt, Bechamel följde med ut och doppade sina tassa men mesproppen Cha-Gall stod kvar på land och gnällde

Av Mita - 25 april 2009 08:48

Det är några som undrar om gårdagens mat och önskar receptet, som vanligt har jag svårt att delge måtten men jag gör så gott jag kan.

Vi åt en liknande rätt på en liten lokal restaurang på Kreta och det var så gott, vi smakade oss fram och fick även delar av ingredienserna.

Jag gör så här:

Strimla ett halvt vitkålshuvud och bryn det i olivolja så att vitkålen mjuknar

Ta ett par kvistar färsk timjanoch rosmarin, en knippe gräslök, fem vitlöksklyftor, färsk chili efter tycke och smak och mixa ihop med en dl vitt vin, blanda sedan ihop det med 750 g lammfärs och tillsätt sedan ca 6 dl vitt vin till och smula ner 200g äkta fetaost,smeten ska vara väldigt lös.

Skala och skiva 8 potatisr.

Varva sedan vitkålen,potatisen och färsen i flera lager i en lergryta och låt den stå inne i ugnen i två timmar i 200 grader.

Ät och njut..............

Av Mita - 24 april 2009 21:48

Gillar egentligen inte att lägga ut andras saker på bloggen men detta är ta mig  det bästa jag hört......

Av Mita - 24 april 2009 18:08

Hittade en bild på mig och syrran som Jonas kusin tog för någon sommar sedan, och det är klart att det finns likheter, vi är ju syskon!

Av Mita - 24 april 2009 16:23

Självklart ska man ha mössa på sig i detta väder


Av Mita - 24 april 2009 16:17

Underbart väder och det är fredag, solen gassar och några tullisar har slagit ut, har dragit på mig short och linne föratt hinna påta lite innan jag börjar med middagen som blir lammfärs i lergrytan med vitkål,potatis, fetaost, vitlök, timjan, gräslök och rosmarin från landet, sedan får det puttra i ugnen med massor av vitt vin.

En grekisk version av kålpudding som vi åt på Kreta......


Presentation

Senaste inläggen

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!


Ovido - Quiz & Flashcards